Najbolja (i najgora) hrana za Dan zahvalnosti za vaše zdravlje
Praznici. U to doba godine mnogi od nas se raduju uživanju u raznim ukusnim jelima.
I koliko god neki od nas željeli vjerovati da se kalorije, šećer i masnoće ne računaju kada sezona počne, naša tijela ih ne mogu tako lako ignorirati.
https://nouvellessurlestemps.blogspot.com/2021/11/evo-gdje-slucajevi-covid-19-rastu-i.html
Zapravo, istraživanje je pokazalo da Amerikanci doživljavaju prosječno povećanje težine do 0,2 posto na Dan zahvalnosti i 0,4 posto na Božić.
https://community.tubebuddy.com/index.php?members/89180/#about
To možda ne zvuči puno, ali prosječna osoba obično ne gubi višak kilograma na odmoru koji dobije kada se sezona završi.
https://forums.ubisoft.com/member.php/7262479-traclunes
To na kraju može dovesti do rastućeg debljanja tokom mjeseci i godina kako težina raste, ali se ne skida – što sa sobom donosi povećan rizik od brojnih zdravstvenih stanja kao što su bolesti srca, moždani udar i dijabetes tipa 2.
https://os.mbed.com/users/traclunes/
Problem dodatno otežava to što praznična hrana ponekad može biti varljiva i ne znamo uvijek u čemu bi trebalo uživati u umjerenim količinama ili u čemu bismo se mogli osjećati dobro ako se vratimo na sekund.
https://www.pebforum.com/members/natura-active-cijena.127091/#about
Međutim, saznanje na koji kraj dijetalne ljestvice nestašnih ili lijepih namirnica za praznike može napraviti veliku razliku.
https://www.capitalcichlids.org/forums/members/natura-active-cijena.32534/#about
Prema mišljenju stručnjaka, ovo su neki od najzdravijih (i najnezdravijih) praznika koji bi mogli završiti na vašem stolu za Dan zahvalnosti.
https://bukkit.org/members/traclunes.91391045/
“Svi volimo sezonska pića koja nas unose u praznični duh, ali važno je imati na umu njihove efekte na naše zdravlje,” rekla je za Healthline dr. Heather Kunen, ortodont i suosnivač Beam Streeta.
https://forum.kajgana.com/members/traclunes.150517/#about
Slatka pića kao što je jabukovača mogu povećati rizik od hroničnih bolesti kao što su dijabetes, bolesti srca i neke vrste raka.
https://www.chilli-grower.uk/members/tra-clune.14083/
Kunen je objasnio da, iako je jabukovača od jabuke popularno piće u jesenskim i zimskim mjesecima, “njegovi povišeni nivoi šećera i kiseline čine ga velikim uvredom protiv oralnog zdravlja”.
https://tinhte.vn/members/tra-clune.2877642/
Ako apsolutno morate da popijete čašu, ona predlaže da je popijete brzo i odmah isperite vodom kako biste spriječili da vam šećer i kiselina prekriju zube.
https://forum.zenstudios.com/member/3567254-natura-active-cijena/about
Pečena ćuretina može biti odličan izbor hrane na Dan zahvalnosti, kaže registrovana dijetetičarka Elizabeth Huggins iz Hilton Head Healtha.
https://forum.joaoapps.com/index.php?members/tra-clune.122478/
„Počnite sa svježom ćurkom s oznakom 'prirodna', što ukazuje na to da u meso nisu dodani vještački sastojci, hemijski konzervansi i sastojci za bojenje," savjetovao je Huggins.
https://www.dohtheme.com/community/members/tra-clune.32901/
Odatle dodajte malo svježeg začinskog bilja, maslinovog ulja i aromatičnog punjenja poput limuna, jabuke, luka, bijelog luka, ruzmarina i žalfije, a Huggins je rekao da imate zdrav i ukusan protein spreman za posluživanje.
https://www.droidforums.net/members/natura-active-cijena.453339/#about
„Kada uzmete jednostavan i zdrav sastojak kao što je batat i zatrpate ga puterom, šećerom i marshmallowom (napravljenim od granuliranog https://developers.oxwall.com/user/naturaactivecijena šećera, kukuruznog sirupa i želatine), ne samo da gubite odličan ukus slatkog krompira, već i dodaje smiješna količina prerađenog šećera uz ovaj prilog”, rekao je Huggins.
https://forum.proxmox.com/members/natura-active-cijena.136298/#about
Rekla je da je najbolje da batat bude jednostavan i zdrav.
http://www.globalvision2000.com/forum/member.php?action=profile&uid=373199
Huggins je preporučio da dodate malo zelene na svoj stol za „lijep kontrast boje, teksture i balansa vašem obroku za Dan zahvalnosti“.
https://historum.com/members/natura-active-cijena.69019/#about
Prokulice su bogate vlaknima i hranljivim sastojcima, a šolja kuvanog prokelja sadrži 137 procenata dnevno preporučenog vitamina K, 81 procenat vitamina C i 12 procenata vitamina A i folata — sve za samo 28 kalorija.
https://electricbikereview.com/forums/members/natura-active-cijena.48716/#about
Huggins je rekao: „Jednostavan recept mogao bi početi sa svježim obrezanim i prepolovljenim prokulicama pripremljenim sa samo https://www.cossacks3.com/forum/index.php?members/tra-clune.28470/ malo maslinovog ulja, soli i bibera. Dodavanje sastojaka poput ljutike i pilećeg bujona može pomoći u oblikovanju okusa.”Možda ste se prošlih godina uvjerili da je ovo jelo od povrća na zdravoj strani (hej, ima malo zelenog unutra, zar ne?).
https://www.alldeaf.com/members/natura-active-cijena.106244/#about
Ali registrirana dijetetičarka Bonnie Balk iz Maple Holistics objasnila je da je to varljivo jelo.
https://shoforum.com/index.php?members/natura-active-cijena.37379/#about
„Iako se ovo može računati kao zeleno povrće na jelovniku, njegov nutritivni sadržaj se razlikuje“, rekla je.
http://mossbergowners.com/forum/index.php?members/natura-active-cijena.23636/
Mahune mogu biti pune vlakana (oko 3 grama po šoljici, prema Balku), proteina (2 grama) i vitamina A i C — i sve to uz relativno mali broj kalorija (30 kalorija po šoljici). Ali pretvaranje u tepsiju umanjuje dio tog dobra.
http://mossbergowners.com/forum/index.php?members/natura-active-cijena.23636/
“Kada u mješavinu dodamo kremastu supu iz konzerve, soja sos i prženi luk,” objasnio je Balk, “dobri po zdravlje su zasjenjene visokim sadržajem natrijuma, masti i kalorija.”
https://desu.me/members/tra-clune.46905/
Balk je takođe istakao da većina tepsija od zelenog pasulja ima oko 200 kalorija, 22 grama ugljenih hidrata, 10 grama masti, 8 grama zasićenih masti i 574 miligrama natrijuma po jednoj porciji.
https://www.craftau.com.au/members/traclunes.23295/
“Imajte na umu, ovo su nutritivne činjenice za jednu šoljicu. Osim ako ne izvadite svoju zgodnu šolju za merenje, verovatno ćete uzimati šolju i po svaki put kada uzmete porciju.”
https://postflaviana.org/community/index.php?members/natura-active-cijena.4289/#about
Globalni glavni kuhar Karl J. Guggenmos , viši kulinarski savjetnik u Healthy Meals Supreme, rekao je da jedna kriška pite od pekana sadrži oko 503 kalorije i puna šećera.
https://freewebsitetemplates.com/members/Tra%20Clune/
Australijski registrovani dijetetičar, autor i osnivač nagrađivanog brenda za zdravlje crijeva Uplift Food , Kara Landau, složila se da je pita od pekana jedna od najgorih opcija na većini stolova za Dan zahvalnosti.
https://singaporebrides.com/weddingforum/members/natura-active-cijena.191353/#about
“Umjesto da za desert odete na pitu bogatu šećerom, zašto ne biste bili osoba koja donosi neke zdravije opcije koje sadrže manje šećera i više protuupalnih, zdravih nutrijenata za crijeva?” rekao je Landau.
https://nouvellessurlestemps.blogspot.com/2021/11/evo-gdje-slucajevi-covid-19-rastu-i.html
Umjesto toga je predložila pečene jabuke sa cimetom prelivene grčkim jogurtom.
http://forum.gcreate.com/index.php?members/natura-active-cijena.6153/#about
http://forum.zidoo.tv/index.php?members/tra-clune.93562/
https://xtremepape.rs/members/natura-active-cijena.320297/#about
https://forumpromotion.net/forum/members/natura-active-cijena.57620/#about
https://www.degreeinfo.com/index.php?members/tra-clune.98414/
https://forums.anandtech.com/members/natura-active-cijena.475019/#about
https://thefappeningblog.com/forum/members/natura-active-cijena.675984/about
Comments
Post a Comment